Advent – čas blázně›ní a chaosu?

Taky vám poslední dobou stále více př™ipadá advent jako nejhektičtě›jší období v roce? Uzávě›rky, odevzdávky, vše jakoby se mě›lo stihnout do Vánoc. Svě›t kolem se stává víc komerčním – období pro nákup dárků, př™ehršlého dodě›lání všech restů a v záplavě› chaosu, kulturních akcí a reklam nám ně›jak nezbývá čas k př™ípravě› na př™íchod Ježíše do našeho strdce (nicméně› na př™íchod tchýně› na večeř™i př™ipraveni jsme).

Př™esto – Vánoce jsou i v cíkrevní tradici drama. „Andě›lé s trumpetami ruší noční pokoj a budí pokojně› spící pastýř™e a ještě› cosi halasně› vykř™ikují o nebi a zemi, porušují požární př™edpisy svě›telnými efekty, a panu a paní Nazaretským do toho ještě› brečí novorozeně›…“

A ukázalo se veliké znamení na nebi: Žena odě›ná sluncem, s mě›sícem pod nohama a s korunou dvanácti hvě›zd kolem hlavy. Ta žena byla tě›hotná a kř™iěela v bolestech, nebořĽ př™iťla její hodina. Tu se ukázalo na nebi jiné znamení: Veliký ohnivý drak s deseti rohy a sedmi hlavami, a na každé hlavě› mě›l královskou korunu. Ocasem smetl tř™etinu hvě›zd z nebe a svrhl je na zem. A drak se postavil př™ed ženu, aby pohltil její dítě›, jakmile se narodí. Ona porodila dítě›, syna, který má železnou berlou pást vťechny národy; ale dítě› bylo př™eneseno k Bohu a jeho trůnu… A strhla se bitva na nebi: Michael a jeho andě›lé se utkali s drakem. Drak i jeho andě›lé bojovali, ale nezvítě›zili, a nebylo již pro ně› místa na nebi. A veliký drak, ten dávný had, zvaný ěŽábel a satan, který svádě›l celý svě›t, byl svržen na zem a s ním i jeho andě›lé.
Zjevení 12,1 – 5.7-9

Drak v hně›vu vůěi té ženě› rozpoutal válku proti ostatnímu jejímu potomstvu, proti tě›m, kdo zachovávají př™ikázání Boží a drží se svě›dectví Ježíťova.
Zjevení 12,17

Tak jakýpak klídek ;-)

Note: vedlejší ulička

V Hannoveru jsem byl jednou ubytován tak, že mé okno vedlo do úzké uličky spojující dvě› široké ulice. Bylo tuze př™íjemné pozorovat, jak lidé mě›ní výraz tvář™e př™i vstupu do uličky, kde je, jak se domnívali, nebylo tolik vidě›t, jak jeden tady močil, druhý si opodál zavazoval punčochu, jeden se smál do vousů a druhý vrtě›l hlavou.

Lichtengerg, Georg Christoph

Svatost

Pravá svatost vyžaduje obrácení celého člově›ka, promě›nu celé osobnosti. A požaduje promě›nu vašeho životního stylu bez ohledu na to, kde žijete nebo čím se živíte. To znamená vzdát se naší omezené př™edstavy o tom, čím můžeme být, a vstoupit do procesu př™ipodobně›ní se Kristu, př™ičemž se zároveň stáváme skutečně› sami sebou.

Richard Rohr: Proě být katolíkem.

Exit mobile version
%%footer%%